گزانگبین و ترنجبین ؛ ترکیب گزانگبین و ترنجبین برای دل درد نوزادان

گزانگبین و ترنجبین ؛ ترکیب گزانگبین و ترنجبین برای دل درد نوزادان

گزانگبین و ترنجبین ؛ ترکیب گزانگبین و ترنجبین برای دل درد نوزادان همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

گزانگبین و ترنجبین

گز انگبین که با نام های گزگزو، طرفا، گز مازج، خشک انگبین، گز علفی، گز خوانسار و من و السوی و… شناخته می شود ‌،

درختی بوته ای با ارتفاعی میان ۶ تا ۱۰ متر است که قطر آن نیز به ۳۰ سانتی متر می ‌رسد .

درخت گز انگبین انشعاب‌ های زیادی دارد ، همچنین داشتن چوب سخت ، برگ های کوچک و صاف ، برگ هایی

به رنگ غباری سفید از ویژگی های دیگر این درخت می ‌باشد.گز انگبین در ترکیب خود ۴۰ تا ۵۰ درصد

قند فروکتوز ، حدود ۲۰ درصد لوولوز، نزدیک به ۴۰ درصد تانیک اسید و حدود ۲۰ درصد دکستروز دارد.

انگبین گون از نظر شیمیایی نوعی ماده خوراکی سفید رنگ و عسل مانند است که به طور مستقیم

توسط حشره و یا به کمک حشره ها بر روی گیاه تولید می‌ شود ، است که بر روی گیاه گون یا خار انگبین تولید می‌ شود.

هر ساله با آغاز فصل پاییز میلیون ‌ها پشه گز در بخش گلستان کوه خوانسار و در اطراف

گیاه گون جمع می‌ شوند که بعد از ساختن گز انگبین و تخم ‌گذاری از بین می روند.

ترنجبین صمغی است که بر شاخه و برگ گیاهی خاردار از تیره فرعی پروانه واران بنام شتر خاریا پیدا می شود

و این گیاه در خراسان و گرجستان و مقداری نیز در اطراف همدان می روید.

این شاخه ها و برگ ها را جمع‌آوری کرده و در آب می شویند و آب آن را می جوشانند

تا بخار شود و ترنجبین به صورت بلور های متبلور گردد.

آشنایی با دیگر خواص گزانگبین

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص گزانگبین آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با گزانگبین

گز انگبین که با نام های گزگزو، طرفا، گز مازج، خشک انگبین، گز علفی، گز خوانسار و من و السوی و… شناخته می شود ‌،

درختی بوته ای با ارتفاعی میان ۶ تا ۱۰ متر است که قطر آن نیز به ۳۰ سانتی متر می ‌رسد .

درخت گز انگبین انشعاب‌ های زیادی دارد ، همچنین داشتن چوب سخت ، برگ های کوچک و صاف ، برگ هایی

به رنگ غباری سفید از ویژگی های دیگر این درخت می ‌باشد.گز انگبین در ترکیب خود ۴۰ تا ۵۰ درصد

قند فروکتوز ، حدود ۲۰ درصد لوولوز، نزدیک به ۴۰ درصد تانیک اسید و حدود ۲۰ درصد دکستروز دارد.

انگبین گون از نظر شیمیایی نوعی ماده خوراکی سفید رنگ و عسل مانند است که به طور مستقیم

توسط حشره و یا به کمک حشره ها بر روی گیاه تولید می‌ شود ، است که بر روی گیاه گون یا خار انگبین تولید می‌ شود.

هر ساله با آغاز فصل پاییز میلیون ‌ها پشه گز در بخش گلستان کوه خوانسار و در اطراف

گیاه گون جمع می‌ شوند که بعد از ساختن گز انگبین و تخم ‌گذاری از بین می روند.

خواص گزانگبین و ترنجبین

یکی از مهم ترین و مشهورترین درمان های خانگی زردی نوزاد استفاده از شیرخشت و ترنجبین می باشد

که این ترکیب عالی در واقع نوعی ترکیب است که از شیرخشت ، گزانگبین و ترنجبین برای درمان زردی نوزاد استفاده می شود

روش تهیه این نسخه خانگی برای درمان زردی نوزاد به این ترتیب که گزانگبین و ترنجبین مقدار ۱۰۰ گرم

و شیرخشت ۱۰ گرم را با یک ظرف ۴ لیتری عرق بید یا بیدکاسنی مخلوط و سپس با پارچه ای نازک صاف کنید .

مایع بدست آمده طعمی شیرین دارد و دارای خواص درمانی معجزه آسایی برای درمان زردی نوزاد

و همچنین باعث ازدیاد شیر مادر می شود فراموش نکنید که ترکیب خوشمزه ای که تهیه کردید را در یخچال نگهداری کنید

و طی روز زمانی که تمایل به مصرف مایعات داشتید میل کنید.

نکته مهم این که این ترکیب با اثر بر شیر مادر باعث بهبود و درمان

نوزاد می شود یعنی نباید آن را به نوزاد بدهید و فقط باید خودتان مصرف کنید.

طرز تهیه گزانگبین

انگبین به شهدى گفته می شود که حشرات پس از مکیدن شیره ‌ى پرورده ‌ى گیاهان آن را تولید می کنند.

این حشرات پس از مکیدن شیره‌ ى پرورده‌ ى گیاهان، آن را به کیسه ‌اى که در بدن خود دارند منتقل کرده

و در آن جا به شربتى شیرین تبدیل مى ‌کنند. این شربت پس از خروج از بدن حشره ها منعقد شده و به صورت انگبین در مى ‌آید.

پشه های سازنده ‌ى گز انگبین، در واقع زنبور هاى کوچکى هستند که روی برگ ‌ها

و ساقه‌ هاى این بوته خانه ساخته و از شیره ‌ى پرورده ‌ى گیاه گزانگبین تغذیه مى‌ کنند .

این حشرات پس از تغذیه، ماده ‌های سنگین شده را به سمت پایین فرستاده و روى ساقه ‌ى گون گز می نشیند.

این حشرات تخم خود را در ساقه بوته فرو برده و مخفى مى ‌کنند. پس از اتمام کار، حشرات از بین مى ‌روند.

چنان چه زمستان سخت و پر برف باشد تخم حشرات بیشتر دوام می آورد و بهتر می ماند.

به این ترتیب، سال آینده محصول بیشترى از گز انگبین به دست مى ‌آید.

براى به دست آوردن گزانگبین، سطحی از پوست بز زیر درخت گون گز پهن کرده

و یک غربال روى آن مى‌ گذارند. پس از آن، به وسیله ی یک چوب دستى به برگ

و ساقه ‌ها ضربه زده تا همه ی محصول بوته از غربال عبور کرده و روى پوسته ریخته شود.

دلیل استفاده از پوست بز این است که بوته گیاه دارای صمغ و لعاب چسبنده است و به پارچه مى ‌چسبد.

گزانگبین حاوی چندین نوع قند، الکل، مقدارى صمغ و لعاب، مواد معدنى و عامل زنده در ترکیب خود است.

گزانگبین برای عفونت

در طب سنتی امده است که گزانگبین ، درمان کننده عفونت­ های مخمری می باشد.

گزانگبین در گز

در قدیم‌الایام، گزانگبین ماده‌ی اولیه اصلی تولید و تهیه گز اصفهان بوده است.

این ماده ضمن این‌که خواص متضاد چسبندگی و شکنندگی خود را به گز می‌بخشد

باعث حفظ رطوبت گز و درنتیجه نرم و تازه ماندن آن برای مدت چندین هفته می‌شود.

درگذشته و قبل از این‌که شربت گلوکز یا بادکا جزء فرمول اصلی گز قرار گیرد

یعنی حدود ۷۰ سال پیش قوام اصلی گز با مصرف گزانگبین تأمین می‌شد

و از همان دوران بود که نوعی گز به نام گز نصف و نصف معروف شد فرمول گز نصف و نصف عبارت است از :

– سی‌وسه درصد گزانگبین

– سی‌وسه درصد مغز پسته

– سی‌وچهار درصد شکر و سفیده تخم‌مرغ

گزانگبین در قرآن

سفارشات وتاکیدات بسیاری توسط علما وبزرگان دینی در خصوص مطالعه وقرائت کتاب آسمانی شده است.

در بسیار از آیات به مواد و خوراکی هایی اشاره شده است که اشاره آیات به این مواد و طعام نشانه

خصوصیات شگفت انگیز این خوراکی ها وتاثیرات دارویی فراوان آنها دارد. در آیات میانی سوره مبارکه بقره

به ماده غذایی اشاره شده است که خواص دارویی فراوانی داشته وهمواره در کتب ادیان مختلف نیزبدان اشاره شده است.

در قرآن و در آیه ۵۷ سوره بقره از من نام برده شده است:

وَظَلَّلْنَا عَلَیْکُمُ الْغَمَامَ وَأَنزَلْنَا عَلَیْکُمُ الْمَنَّ وَالسَّلْوَی کُلُواْ مِن طَیِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاکُمْ وَمَا ظَلَمُونَا وَلَکِن کَانُواْ أَنفُسَهُمْ یَظْلِمُونَ؛

و بر شما ابر را سایه گستر کردیم و بر شما من و سلوی فرو فرستادیم [ و گفتیم: ]

«از خوراکیهای پاکیزه‌ای که به شما روزی داده‌ایم، بخورید.» و [ لی آنان ] بر ما ستم نکردند، بلکه بر خویشتن ستم روا می‌داشتند.

این اتفاق مجدداً در سوره اعراف آیه ۱۶۰ نیز تکرار شده است.

وَقَطَّعْنَاهُمُ اثْنَتَیْ عَشْرَهَ أَسْبَاطًا أُمَمًا وَأَوْحَیْنَا إِلَی مُوسَی إِذِ اسْتَسْقَاهُ قَوْمُهُ أَنِ اضْرِب بِّعَصَاکَ

الْحَجَرَ فَانبَجَسَتْ مِنْهُ اثْنَتَا عَشْرَهَ عَیْنًا قَدْ عَلِمَ کُلُّ أُنَاسٍ مَّشْرَبَهُمْ وَظَلَّلْنَا عَلَیْهِمُ

الْغَمَامَ وَأَنزَلْنَا عَلَیْهِمُ الْمَنَّ وَالسَّلْوَی کُلُواْ مِن طَیِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاکُمْ وَمَا ظَلَمُونَا وَلَکِن کَانُواْ أَنفُسَهُمْ یَظْلِمُونَ

و آنان را به دوازده عشیره که هر یک امتی بودند تقسیم کردیم و به موسی وقتی قومش از او آب خواستند

وحی کردیم که با عصایت بر آن تخته سنگ بزن پس از آن دوازده چشمه جوشید هر گروهی آبشخور خود را بشناخت

و ابر را بر فراز آنان سایبان کردیم و من و سلوی بر ایشان فرو فرستادیم از چیزهای

پاکیزه‌ای که روزیتان کرده‌ایم بخورید و بر ما ستم نکردند لیکن بر خودشان ستم می‌کردند.

گزانگبین یا انگبین گون یا من نوعی ماده خوراکی سفیدرنگ و عسل‌مانند است

که به‌طور مستقیم به‌وسیله حشره‌ای به نام پسیل‌گز با نام علمی (Cyamophila astragalicola) یا Cyamophila dicora Loginova

یا به کمک حشره، بر روی گیاه گون یا خار انگبین تولید می‌شود. گزانگنبین در ادیان ابراهیمی

غذایی است که خداوند در زمانی که قوم اسراییل در بیابان بودند بر آنها فرستاد.

گزانگبین و بلدرچین

وَ ظَلَّلْنا عَلَیْکُمُ الْغَمامَ وَ أَنْزَلْنا عَلَیْکُمُ الْمَنَّ وَ السَّلْوی‏ کُلُوا مِنْ طَیِّباتِ ما رَزَقْناکُمْ وَ ما ظَلَمُونا وَ لکِنْ کانُوا أَنْفُسَهُمْ یَظْلِمُونَ۵۷ بقره

و بر شما ابر را سایه گستر کردیم و بر شما «گزانگبین» و «بلدرچین» فرو فرستادیم [ و گفتیم: ]

«از خوراکیهای پاکیزه ای که به شما روزی داده ایم ، بخورید.» و [ لی آنان ] بر ما ستم نکردند ، بلکه بر خویشتن ستم روا می داشتند.

فرق گزانگبین و ترنجبین

گز انگبین که با نام های گزگزو، طرفا، گز مازج، خشک انگبین، گز علفی، گز خوانسار و من و السوی و… شناخته می شود ‌،

درختی بوته ای با ارتفاعی میان ۶ تا ۱۰ متر است که قطر آن نیز به ۳۰ سانتی متر می ‌رسد .

درخت گز انگبین انشعاب‌ های زیادی دارد ، همچنین داشتن چوب سخت ، برگ های کوچک و صاف ، برگ هایی

به رنگ غباری سفید از ویژگی های دیگر این درخت می ‌باشد.گز انگبین در ترکیب خود ۴۰ تا ۵۰ درصد

قند فروکتوز ، حدود ۲۰ درصد لوولوز، نزدیک به ۴۰ درصد تانیک اسید و حدود ۲۰ درصد دکستروز دارد.

انگبین گون از نظر شیمیایی نوعی ماده خوراکی سفید رنگ و عسل مانند است که به طور مستقیم

توسط حشره و یا به کمک حشره ها بر روی گیاه تولید می‌ شود ، است که بر روی گیاه گون یا خار انگبین تولید می‌ شود.

هر ساله با آغاز فصل پاییز میلیون ‌ها پشه گز در بخش گلستان کوه خوانسار و در اطراف

گیاه گون جمع می‌ شوند که بعد از ساختن گز انگبین و تخم ‌گذاری از بین می روند.

ترنجبین صمغی است که بر شاخه و برگ گیاهی خاردار از تیره فرعی پروانه واران بنام شتر خاریا پیدا می شود

و این گیاه در خراسان و گرجستان و مقداری نیز در اطراف همدان می روید.

این شاخه ها و برگ ها را جمع‌آوری کرده و در آب می شویند و آب آن را می جوشانند

تا بخار شود و ترنجبین به صورت بلور های متبلور گردد.

خواص عسل گزانگبین

مقوی مغز و اعصاب

تقویت حافظه

انرژی زا و نشاط آور

تقویت کننده معده

ملین و بهبود یبوست

نرم کننده و بهبود خشونت سینه

مفید برای گرفتگی صدا

بهبود درد و التهاب مثانه

بهبود درد کلیه

بهبود و درمان کم خونی

بهبود درد و زخم چشم

نحوه مصرف گزانگبین

– بیشترین مصرف انگبین گون از گذشته تاکنون، در تولید گز معروف اصفهان بوده است.

این ماده ضمن اینکه خواص متضاد چسبندگی و شکنندگی خود را به گز می بخشد

باعث حفظ رطوبت گز و در نتیجه نرم و تازه ماندن آن برای مدت چندین هفته می شود.

در حال حاضر به دلیل کاهش محصول گزانگبین در مراتع و افزایش قیمت آن (هر کیلوگرم ۰۰۰/۵۰۰ ریال) قنادها ترجیح می دهند،

به جای آن از ترکیبات مصنوعی و مشابه مانند بادکا که نوعی گلوکز مایع است و قیمت پایین تری دارد استفاده کنند.

– مصرف دیگر آن در صنایع دارویی است. فروکتوز موجود در مان گون دارای خاصیت دارویی ویژه ای است

که باعث شده در طب مورد توجه قرار گیرد. فروکتوز یا قند میوه، قند ساده ایست

که به مراتب شیرین تر از ساکارز بوده و بطئی تر و کندتر از قندهای دیگر جذب می گردد.

انگبین گون با داشتن حدود ۴۰ درصد فروکتوز، همانند عسل یکی از منابع غنی این قند کمیاب است

که می توان از فروکتوز آن برای کمک به اسپرم سازی انسان و نیز در افراد مبتلا به دیابت استفاده نمود.

– پورداوودی (۱۳۵۷) گزارش نمود از بین چسب های گیاهی برای تولید انواع قرص،

گزانگبین در مقایسه با ژلاتین، تیلوز ۴۰۰۰، آکاسیا، پلی وینیل پیرولیدون در الکل و آب،

نشاسته و سریش از نظر سائیدگی، بازشدن قرص و سرعت حلالیت ارجحیت دارد.

فرق انگبین با گزانگبین

از نظر کلی انگبین ها همان نوشیدنی رنگارنگ هستند که در سوره نحل به آن اشاره شده است.

زیرا ۴۰٪ تا ۵۰٪ از ترکیب آن یک ماده شیرین است که در شیمی به آن «مانیت Moanit» گویند.

این ماده گرچه به ظاهر نوعی قند است ولی از نظر علمی نوعی الکل شناخته شده است.

به فارسی این نوع از گزها را «گزانگبین» و «خشک انگبین» می گویند. از انواع manne است.

گز انگبین در اثر نیش حشره ای به نام Coccus manniparus به برگ و شاخه های

جوان درختی از درختان گز به نام علمیTamarix gallica L به دست می آید.

دیدگاهتان را بنویسید